Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Angol

 

 Egy egykori oldal újra álmodása.

 

Egy előre leszögezett tény: az itt leírtak nem tartoznak semmiféle manapság divatos etnikai kérdéskör boncolásához. Tehát nem cigányozás.Legfőbb képen magyarozás és angolozás.Mindenekfelett: józanság, önérzet és humanizmus.Iróniával vegyítve.

 

                              Ez a levél helyre teszi a nagy angol népet... Bravó!!!A következő levelet egy magyar tévénéző írta a BBC-nek nehezményezve az Eurovíziós Dalfesztivál kommentátorának ténykedését. Nem is ez az érdekes, hanem, hogy milyen szórakoztató módon foglalja össze a magyarok történelmét:*Kedves Uram!

/Ön május 21-én, szombaton este, a BBC televízió közvetítése alatt, az Eurovíziós Dalfesztivál pontozásakor ekként kommentálta a versenyben résztvevő NOX nevezetű magyar együttest: "8 pont a cigányoknak, vagy 5 pont a cigányoknak"./

Ezúton szeretném felhívni szíves figyelmét, hogy mi, magyarok, nem vagyunk cigányok, és ezt most azonnal ki is kérem magamnak, tizenöt millió nemzettársam nevében is. Úgy gondolom, egy újságíró legnagyobb hibái közé a tájékozatlanság, vagy a rosszindulat tartozik, és mivel nem tudom, Ön melyiket gyakorolta az említett szituációban, ezért néhány gondolatot megosztanék Önnel.

A magyarok valóban, a cigányokhoz és még a jelenleg Európában élő nemzetek 90%-ához hasonlóan Ázsiából származnak, ám ez nem jogosítja fel Önt, hogy ilyen vérlázító szemétségeket mondjon. Nagy-Britanniában is élnek, a magyarországi cigányok számarányánál jóval magasabb százalékban afrikaiak, ázsiaiak (köztük cigányok!), még sem fogja nálunk senki se az angolokat például leniggerezni.

Legelőször is, jobb, ha tőlem tudja, hogy a gatyáját, a nadrágját is nekünk, magyaroknak köszönheti, amelyeket nap mint nap felvesz. Ugyanis, ha a nadrágot és a fehérneműt (sok minden más rendkívül praktikus, mai használati tárgyunkkal egyetemben, amely származását már nem tartjuk számon), előbb átmenetileg a magyarok ősei, a hunok, majd pedig véglegesen a magyarok nem hozzák be kontinensünkre, Ön valószínűleg skót szoknyában járna be a stúdióba szerkeszteni. Ami végül is nem lenne különösebben baj (én is akarok már évek óta szerezni egyet), de jó tudomásul venni.

Kecskedudán játszani mi is tudunk, legalább olyan régen és legalább olyan ügyesen és szépen, mint Önök, akár hiszi, akár nem. Annak is utána nézhet nyugodtan, milyen volt a kézműves kultúránk olyan ezeregyszáz éve, mikor megjelentünk Európában, és össze is hasonlíthatja az ugyanilyen korú, Brit-szigeteki leletekkel: nagyot fog csodálkozni az "ázsiai" szépérzék és a három éves kisgyerekek primitív ábrázolásmódját tükröző nyugat-európai "kultúra" közti különbségen.

Tudósokban, feltalálókban, zeneszerzőkben, művészekben mi is eléggé jól el voltunk, vagyunk eresztve: személy szerint én talán csak a jó öreg Will Shaxie-t irigylem egy kicsit Önöktől, de ezzel sokan mások is vannak így.

Katonának mindig is kiválóak voltunk, és tengerésznek is simán megfelelnénk: tessen szíves lenni beütni a netes keresőjébe ezt a két szót: Miklós Horthy. Melózni is szerettünk és tudtunk mindig is. Úgyhogy csak ennyit egyelőre a civilizációs párhuzamokról.

Nemzetünk őstörténetéből nekünk is vannak az Önökétől talán jóval régebbi, és legalább annyi valóságtartalommal bíró, de ugyanolyan szép és misztikus legendáink, mondáink, regéink, legalább akkora mennyiségben, csak talán mi nem harsogjuk úgy tele vele a világot, de ugyanúgy szeretjük őket. (Példának okáért van egy mondánk, egy László nevezetű királyunkról, akit a Római Katolikus Egyház (jaj, tudom: az Önök államvallása, az anglikán, szívből nem kedveli őket!) a szentjei közt tart számon, aki egyszer fogta magát, és a csatabárdjával széthasított egy hatalmas sziklát, amiből víz fakadt, és a katonái nem haltak szomjan. Egyszerű mezei csatabárd volt, nem egy Excalibur-varázskard, de szíve mélyen Ön is beláthatja, hogy ettől bűvészmutatványtól nemhogy Arthur királynak, de még a jó öreg Merlin Mesternek is leesett volna az álla.)

Ha már királyoknál tartunk, szeretném Önnel tudatni, hogy nem a Habsburgok voltak a magyarok egyedüli, első és utolsó királyai. Ezzel a megnevezéssel, hogy király (king) pontosan 1000-ben került a magyar trónra az első. (Szent) Istvánnak hívták, és annak a dinasztiának a tagja volt, amelyet Árpád háznak hívnak, és amely (pfúj, már megint a piszkos pápisták!) hét (7!) szentet adott eddig az Anyaszentegyháznak. 550 esztendeig uralkodtak a magyarok felett, ha a női ágat is beszámoljuk (Anjouk, Luxemburgiak, Jagellók, plusz Hunyadiak). Mindazonáltal, fejedelmeink már 1000-nél előbb is voltak, akik tulajdonképpen királyok voltak, viszont most Atillára, a világtörténelem talán legnagyobb uralkodójára nem térnék ki, de nekem elhiheti, van közünk hozzá. (Talán, az Ő iránt érzett ősi gyökerű, genetikai kódolású nyugati irigység és gyűlölet csapódik le akként még a 21. században is, ahogy lecigányozza a magyarokat.) Mellékesen, ennek az Árpád háznak (és a többi magyar dinasztiának is) volt egy csomó kitűnő uralkodója, talán jóval nagyobb arányban, mint Anglia, vagy bármelyik európai nagyhatalom uralkodóházaiban. Ők is jártak például a Szentföldre kereszteskedni, és nekik is általában rendcsinálással kellett kezdeni, amikor hazatértek. Aztán.

Volt egy gyönyörű és gazdag országunk, kb. akkora, mint Nagy-Britannia, ahol még a 15. században is kb. annyian éltek, mint akkor az Ön hazájában. Pedig már ekkor túl voltunk az első magyar holokauszton, amelyet a mongol horda követett el ellenünk, kiirtva minden második akkor élt magyar embert. (Hogy most miért nincs nagy és gazdag országunk, annak kérem, nézzen saját maga utána: az I. világháború végénél kutakodjon, majd menjen a tükörhöz, és mint brit, köpje szembe magát!) Bizonyára, szerencsésebbek lettünk volna a történelmünkkel is, ha szigetország vagyunk, de sajnos nem vagyunk azok, és itt Európa keleti határán ez soha nem volt túlzottan kifizetődő. Így ahelyett, hogy idióta trónviszálykodással, vagy a harmadik világ kirablásával töltögettük volna el az évszázadainkat, ezer évig szinte egyfolytában honvédő háborúkat vívtunk. Az említett mongol iszonyat után nem sokkal már az akkori világ következő szuperhatalmával viaskodtunk 300 esztendeig.

Tudom, nem szerencsés, a "mi lett volna, ha Önök vannak a mi helyünkben" kérdés feltevése, de tudja, van egy olyan érzésem, hogy olyan ország, hogy Anglia, már vagy ötszáz éve nem létezne, és lelki szemeimmel látom az Önök számtalan, gyönyörű, ódon várait, ahogy a török tüzérség mindössze félórás pergőtűzzel füstölgő kőhalommá változtatja át őket. Ilyen előzmények után kerültünk a már említett Habsburgok "védőszárnyai" alá, akik hasonlóan gondolkodhattak rólunk, mint Ön, mert csak ártottak nekünk. De pár száz év után ők se bírtak velünk, és névleg elismertek egyenrangúnak magukkal, és visszább is vettek a szemétkedésből, úgyhogy egy kicsit már kezdtünk is testesedni, mint a fejlődésben visszamaradt, éhező kisgyerek, akinek végre jó sora lett. Ekkor jött az I. világháború, amelyet egy sor, ugyanolyan mértékben szarházi nagyhatalom (köztük Anglia) robbantott ki, és amelyet a Monarchián belül a magyar kormány a legvégsőkig ellenzett. (Kérem, menjen újra a tükörhöz...) A II. világháborúban, mivel a megmaradt Kis-Magyarország nem Anglia és Franciaország között, hanem a III. Birodalom és a Vörös Birodalom között feküdt (ráadásul ezek még puszipajtások is voltak '39 és '41 között), ezért nem az Önök szövetségesei lettünk, és a bolsevistákból se kértünk (már ismertük őket 1919-ből!), viszont kis és meggyalázott országként rettenetesen ijedőssé váltunk, így a nagy és erős Németország mellé álltunk. Németország ellenségeit (köztük Önöket) azonban nem gyűlöltük, nem akartunk ártani nekik, sőt még több tízezer lengyelt is megmentettünk a náciktól (szeretnek is a lengyelek bennünket). Mellesleg, az 1944-es németek általi megszállásunkig az Önök országa és Svédország mellett a miénk volt az európai zsidóság egyetlen mentsvára Európában. Közben, noha egyetlen puskalövést sem adtunk le brit állampolgárokra, Önök gátlástalanul idejöttek a rohadt bombázóikkal, több tízezer magyar ártatlan civil életét kioltani. (Mellesleg nem adtuk a bőrünket olcsón: a Magyar Királyi Légierő és a légvédelmünk 1944-45-ben több mint 400 angol és amerikai bombázót amortizált le jóval jótállása lejárta előtt, gondolom, többek között ezért is vagyunk cigányok.) Ez azonban még nem volt semmi ahhoz képest, ahogy a mindig is nyugati értékrenddel bíró Magyarországot, az Önök Churchillje, néhány üveg orosz vodkáért és kaviárért cserébe, eladott bennünket Sztálinnak és a bolsevizmusnak Jaltában. (Embert barátjáról ismerni meg, ez Önökre is vonatkozik.) Talán ennyi történelem egyszerre elég lesz Önnek, a kommunizmus és korszakának bemutatása nagyon hosszadalmas lenne, ráadásul azt érezni kell a saját bőrön, hogy milyen kellemes. (Ön soha nem élt diktatúrában, igaz?)

Így csak annyit még, hogy a legutóbbi hatvan évben még ráadásul szinte állandóan gazemberek, kóklerek és idióták vezetnek bennünket, de ezért mondjuk mi is felelősek vagyunk. Nos, kedves Mr. Wogan! Látja, ezért vagyunk mi ilyen szegények, szerencsétlenek és lealázottak. Ezért lehet belénk rúgni még egyet, azzal hogy cigányoknak neveznek bennünket. De visszatérve az Eurovízióhoz. Azért a NOX-os "cigánylány" helyes csajszi volt, nem igaz? Kicsit verte a díszes mezőnyt! Még az izraeli "bombázót" is. (Jujj, mit nem mondok!) Simán befért volna - anno - még a Spice Girlsbe is, és még egy kicsit dobott is volna rajtuk, igaz?

Ha nem hallott volna még róla, itt Magyarországon van ám szép lány bőven, az emberek pedig végtelen jámborak és barátságosak. Jöjjön el egyszer! Majd megtapasztalja a közmondásos magyar vendégszeretetet, és jókat ehet-ihat is majd nálunk (nekünk ugyanis van konyhai kultúránk: az ételeink ehetőek és határozottan finomak, az italainkat pedig nem rozsból, krumpliból, cukornádból és egyéb szarságokból főzzük, hanem édes gyümölcsökből. Sőt, sört is megtanultunk főzni, ha pedig a bort kedveli, hát abból eleve magasan jobbak vagyunk.) Itt, Magyarországon pedig az amerikai hülye "kaukázusi típusú" embereket fog látni: nem tehetünk róla, arról a környékről származunk.

Nem lehet mindenki hórihorgas, csámpás, vörös hajú, lófejű, szeplős és csúnya, és hál' Istennek, mi fél óra napozástól nem kapunk bőrrákot. Kérem, gondolkodjon el ezeken a dolgokon, mielőtt még egyszer ilyen ostobaságokat mond, főleg, ha azt egyenes adásban teszi. Ha pedig gyűlöl bennünket, hát az legyen élete legnagyobb orgazmusa.

                                                                         / Átvett levél /

 

Kép

 * * * * *

Egészen más

A honlapom látogatottsági adatai

 

                                   Hónap             Látogatók           nap           átlag

                  2009.Júl.-Aug.                        468                 35             13,37

                               Szept.                        559                 30             18,63

                                 Okt.                        747                 31             24,09

                                 Nov.                         598                 30             19,93

                                Dec.                        865                  31             27,90

                 2010      Jan.                          1084                  31             34,96

                               Feb.                        954                  28              34,07

                             Márc.                         1096                  31             35,35

                               Ápr.                         1233                  30             41,10

                               Máj.                          1252                 31             40,38

                                Jún.                         1127                 30             37,56

                                Júl___________        1069_______    31_____    34,48        

                                Aug.                         1190               31              38,38

                                Szept.                      1209                 30              40,30

                                Okt.                         1387                 31              44,74

                                Nov                          1367                30              45,566

                                Dec.                         1257                31             40,580  

                    2011     Jan                          1285                31             41,451

                               Feb.                          1061                28             37,892

                               Márc.                        2549                31             82,225

                                Ápr.                          3366                30           112,200

                                Máj.                          3462                31           111,677

                                Jún.                          4070               30            135,666

                                  Júl.                         3421                31           110,354

                                 Aug.                        3467                31           111,838

                               Szept.                       4053                30           135,100

                                 Okt.                         5349                31           172,548

                                 Nov.                        5683                30           189,433

                                 Dec.                        6072                31           195,870

                         2012 Jan.                        5985                31           193,096

                                 Feb.                         5585               29            192,586

                                 Márc.                       6409               31            206,741

                                  Ápr.                         6799               30            226,633

                                  Máj.                        7305               31            235,645

                                  Jún.                        7079               30            235,966

                                  Júl.                         7297               31            235,387

                                  Aug.                       7654                31            246,903

                                 Szept.                     6366                30            212,200

                                   Okt.                       7442                31           240,064

                                   Nov.                       6585               30            219,500

                                   Dec.                      4763                31            153,645

                          2013. Jan.                       3400                31            109,677

                                   Feb.                      3748                28             133,857

                                   Márc.                     4200                31            135,438

                                    Ápr.                       4381                30            146,033

                                    Máj.                      4586                 31            147,935

                                    Jún.                      4244                 30           141,466

                                    Júl.                        4676                 31           150,838

                                    Aug.                      5750                 31            185,483

                                   Szept.                    4703                 30            156,766

                                     Okt.                      4509                 31            145,451

                                     Nov.                     5105                 30            170,166

                                    Dec.                     4132                  31            133,291

                       2014.     Jan                       4930                 31            159,032

                                      Feb.                   5443                 28            194,39

                                     Márc.                  3635                 31            117,258

                                     Ápr.                     2766                 30              92,200

                                     Máj.                    4417                  31           142,483

                                     Jún.                    3550                  30           118,333

                                     Júl.                     4053                  31           130,741

                                     Aug.                   2910                  31             93,870

                                     Szept.                2562                  30             85,400

                                     Okt.                   2747                  31             88,612

                                     Nov.                  2601                  30             86,700  

                                    Dec.                   2976                  31             96,000 

                        2015    Jan.             2858                31     92,193 

                                    Feb.             2369                28    91,750  

                                   Márc.            2679               31      86,419     

                                   Ápr.              2144                30     71,466  

                                   Máj.              2286               31     73,741    

                                   Jún.              1855               30     61,833

                                  Júl.                2159               30     71,966

                                   Aug.             2952               31     95,225

                                  Szept.           2480               30     82,666

                                  Okt.              2014               31    64,967

                                  Nov.             1937               30    64,566

                                  Dec.             2076               31    66,967

                    2016     Jan.              2174               31    70,129

                                   Feb.             1883              60     67,166

                                  Márc.            2163              31     68,903

                                    Ápr.             2372              30     79,066

                                   Máj.             2243               31     72,354

                                   Jún.             2502               30    83,400   

                                   Júl.              2231               31     71,967   

                                   Aug.            2097               31     67,645

                                  Szept.          2366               30     78,866

                                    Okt.           2326                31    75,032

                                    Nov.          2447                 30   81,566

                                    Dec.          2170                 31   70,000

                    2017         Jan.           2313                31    74,612

                                    Feb.          2609                 28   93,17

                                    Márc.        2368                 31   76,419

                                    Ápr.          2130                 30    71,000

                                    Máj.          2976                 31    96,000

                                    Jún.          2659                 30    88,633

                                    Júl.           2169                 31    69,967

                                    Aug.         2087                 31    67,322

                                    Szept.      2413                 30    80,433

                                    Okt.          3065                 31   98,870

                                    Nov.         3331                 30  111,033

                                    Dec.         3616                  31  116.645

                     2018        Jan.         3441                 31   111,000

                                     Feb.         2556                 28     91,285

                                     Márc.       2706                 31     87,290

                                     Ápr.         1999                 30     66,633

    ----------------------------------------------------------------  ------

                           összesen:               333544            3209          103,940

                     Látogatási csúcs: 2013.AUG.11. . 414 LÁTOGATÓ

                                                        2013.novem. 24.: 401 látogató

                                                        2013.novem. 18.: 357 látogató

                                                        2012.május  14.:  355 látogató

                                                        2012. oktob. 01.: 352 látogató

                                                        2014.     feb. 11.:  346 látogató 

                                                        2011.szept.   14.: 319 látogató

                                                        2012. június  15.: 314 látogató

                                                        2012.szept.   13.: 308 látogató

                                                        2012. ápril.   10.: 306 látogató

                                                        2012.márc.  30.: 284 látogató

                                                        2012.május  28.: 279 látogató

                                                        2012.május  30.: 274 látogató

                                                        2012.június  01.. 271 látogató

                                                        2012.május  15.: 268 látogató

                                                        2011.novem.07.: 265 látogató

                                                        2011.novem.06.:259 látogató

                                                        2011.októb.  18.: 254 látogató

                                                        2011.novem.25.: 250 látogató

                                                        2011.novem.21.: 250 látogató

                                                        2011.novem.08.: 235 látogató

                                                        2011. június 29.: 231 látogató

                                                        2011.novem.12.:214 látogató

                                                        2011.októb.21.:  206 látogató

                                                        2011.június 27.:  200 látogató

                                                                                  *  *  *

                                                         2009        3237/ 157      20,617

                                                         2010      14225/365       38,972

                                                         2011      43507/ 365   119,197

                                                         2012      79268/ 366   216,581

                                                         2013      53439/ 365   146,408

                                                         2014      41590/ 365   113,945

                                                         2015       27869/365     76,353

                                                         2016       26947/ 366    73,625

                                                         2017       32288 /365    88,460

                                                          2018      10702/ 120    89,183

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.